LİMONLU CHEESECAKE
malzemeler.......
1,5 paket burçak bisküvi,
100 gram tereyağ,
1/2 çay bardağı süt
500-600 gram labne (550 gramlık tek paket kullandım),
1 su bardağı toz şeker,
1 paket (200 ml) sıvı krema,
2 yumurta,
1 paket vanilya,
3 tepeleme çorba kaşığı un,
2 limonun suyu, 1 limon kabuğu rendesi,
1 paket tart jölesi,
Süslemek için portakal dilimleri.(aslı limon dilimleri)
yapılışı................
Kalıbınızı alimünyum folyo ile kaplayın, tabanına yağlı kağıt serin.
Bisküvileri
robotto çekin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
Yumuşak kıvam istemiyorsanız sütü koymayabilirsiniz. Ben süt koymayı
tercih ediyorum.
Kalıbın tabanına bu karışımı döküp bastırın. Buzdolabına kaldırın.
Yumurta (oda ısısında olacak)ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın.
Unu,krema, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmayın. Bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.
En son labneyi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen bir karışım olacak.
20
cm'lik kelepçe kalıba karışımı yayıp Önceden ısıtılmış 200 derece
fırına koyup ısısını 150 dereceye getirin ve 1 saat pişirin.
Pişince
fırının kapağını açmadan çok az aralayıp soğutun. Fırından çıkardıktan
sonra da oda ısısna gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.
Ertesi güne kadar buzdolabında beklesin.
Üzerini
süzlemek için tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. limon
dilimlerini kekin üzerine istediğiniz şekilde dizip jöleyi dökün.(ister
oda ısıssına gelince süsleyin isterseniz ertesi gün). Soğuyunca
kalıptan çıkarıp servis yapın.......
not...........arkadaşım limonla süslemiş ama ben portakalım vardı onunla süsledim.......bilginize...
malzemeler.......
1,5 paket burçak bisküvi,
100 gram tereyağ,
1/2 çay bardağı süt
500-600 gram labne (550 gramlık tek paket kullandım),
1 su bardağı toz şeker,
1 paket (200 ml) sıvı krema,
2 yumurta,
1 paket vanilya,
3 tepeleme çorba kaşığı un,
2 limonun suyu, 1 limon kabuğu rendesi,
1 paket tart jölesi,
Süslemek için portakal dilimleri.(aslı limon dilimleri)
yapılışı................
Kalıbınızı alimünyum folyo ile kaplayın, tabanına yağlı kağıt serin.
Bisküvileri
robotto çekin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
Yumuşak kıvam istemiyorsanız sütü koymayabilirsiniz. Ben süt koymayı
tercih ediyorum.
Kalıbın tabanına bu karışımı döküp bastırın. Buzdolabına kaldırın.
Yumurta (oda ısısında olacak)ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın.
Unu,krema, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmayın. Bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.
En son labneyi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen bir karışım olacak.
20
cm'lik kelepçe kalıba karışımı yayıp Önceden ısıtılmış 200 derece
fırına koyup ısısını 150 dereceye getirin ve 1 saat pişirin.
Pişince
fırının kapağını açmadan çok az aralayıp soğutun. Fırından çıkardıktan
sonra da oda ısısna gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.
Ertesi güne kadar buzdolabında beklesin.
Üzerini
süzlemek için tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. limon
dilimlerini kekin üzerine istediğiniz şekilde dizip jöleyi dökün.(ister
oda ısıssına gelince süsleyin isterseniz ertesi gün). Soğuyunca
kalıptan çıkarıp servis yapın.......
not...........arkadaşım limonla süslemiş ama ben portakalım vardı onunla süsledim.......bilginize...