Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 23 Nis. 2008, 02:06

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )












    MALZEMELER

    * 4 adet yumurta

    * 4 yemek kaşığı nişasta

    *Yarım paket kabartma tozu

    * 2 bardak un

    * 1.5 bardak su

    * 1 fiske tuz

    ŞURUBU İÇİN

    - 3 bardak şeker

    - 3 bardak su

    - 10 damla limon suyu

    YAPILIŞI

    Yumurta,
    kabartma tozu ve tuzu iyice çırpın. Karışıma 1,5 bardak su,nişasta ve
    un ilave ederek tekrar iyice çırpın.mikserle çırpmayın,çırpma teli
    kullanın, akıcı bir hamur olacak. Bu karışımı 10 dk kadar bekletin.
    Kızartma kabınıza demir kalıbın üstünü bandıracak kadar sıvı yağ koyun.
    Yağı harlı ateşte kızdırın. Yağın içinde tamamen ısınmış olan demir
    kalıbı hamura batırın. (Hamurun demir kalıbın üstüne çıkmamasına
    özellikle dikkat edin.)


    Kızgın
    demir kalıba hamur yapışacaktır, bunu kızgın yağın içine bırakın birkaç
    saniye kalıbı hiç hareket ettirmeyin. Çünkü hamur sertleşmeden kalıbı
    oynatırsanız hamurun şekli bozuk olur. Hamur yağda sertleşmeye
    başladığında demir kalıbı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde, demirin
    şeklini alan hamur kalıptan ayrılacaktır.ayrılmazsa çataldan yardım
    alın Yağda hamurun iki tarafını da kızartın.
    Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine yerleştirin.
    Demir kalıp hamurdan ayrılınca kalıbı yağın içine batırın ve demir
    ısındığında aynı işlemleri tekrar edin.hazırladığımız hamurdan 27 tane
    tatlı çıkıyor buz dolabında şerbetlemeden 10 gün saklayabilirsiniz


    Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarttığınız hamurları batırıp servis yapın.
    AFİYETOLSUN

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 14:09