Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    ELMA TATLISI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours ELMA TATLISI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 23 Nis. 2008, 01:21

    ELMA TATLISI



    malzemeye gecmeden önce ben tarifi biraz cogalttim... tam 12 kisilik cikiyor
    Malzemeler



    6 tane elma

    4 yemek kasigi tozseker



    tarcin

    kirilmis ceviz

    (tarifte kuru üzümde var ama kullanmadim)

    12 tane petibör bisküvi


    krema icin:

    1 l süt

    4 yemek kasigi tepeleme un

    1.5 su bardagindan cok az seker

    1 vanilyasekeri

    1 yumurta

    1 kasik margarin



    Yapilisi:

    önce elmalari yikayip, ikiye bölün, kabukalrini
    soyup, cekirdeklerini cikartin ve suda 4 yemek kasigi tozsekeri ile 2-3
    dakika kadar haslayin, dikkatle cikarmak lazim cünkü elmalar cabuk
    kirilabiliyor.

    elmalarin oyuk yerlerine biraz tarcin serpip
    icine ceviz koyup bisküvi ile kapatip borcama bisküvi asagiya gelecek
    sekilde diziyoruz.

    krema icin margarin haric bütün malzemeyi
    karistirip muhallebi gibi pisiriyoruz ve margarini ekleyip icinde
    eritip iyicene karistiriyorz.

    hazilanmis muhallebiyi elmalarin üzerine yavas
    yavas döküyoruz ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabinda
    sogutuyoruz.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:58