Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Fırında Uskumru

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Fırında Uskumru

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 23 Nis. 2008, 00:39

    Fırında Uskumru


    Malzemeler:


    • 1 kilo İçi
      temizlenmiş Uskumru

    • 1 adet
      büyük kuru soğan

    • 1 adet
      limon

    • yarım çay
      kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)

    • tuz
    • yarım su
      bardağı su

    • yarım tatlı
      kaşığı salça

    • 3 diş
      sarımsak

    • 1 çorba
      kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz
      kullanabilirsiniz.)

    • Varsa 3-4
      defne yaprağı

    Yapılışı:


    1. Balıkları
      yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.

    2. Tepsiye
      dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.

    3. Soğanları
      ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.

    4. Limonu da
      yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine
      tuz ve karabiber dökün.

    5. Sarımsakları
      ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)

    6. Balıkların
      üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.

    7. Salçayı
      suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.

    8. Tepsiyi
      hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.

    9. Önceden
      ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak
      15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde
      biraz kızarmasını sağlarsınız.

    Afiyet
    Olsun.



      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:28