Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    RENKLİ KURABİYE

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours RENKLİ KURABİYE

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 16:38

    RENKLİ KURABİYE


    Bu da sizlere dün bahsettiğim kurabiye. Bana çok sevimli geldiler.
    Tarifi Dr.Oetker vanilya paketinin arkasında vardı. Bu kurabiyenin
    hamurunu buzdolabında yaklaşık 2 gün kadar muhafaza ettikten sonrada
    pişirebilirsiniz. Yani rulo şeklini verdikten sonra straç folyoya
    sarılır ve o şekilde bekletilir.

    Malzemeler:


    • 1 yumurta
    • 125g. margarin veya
      tereyağı (yumuşamış)
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilin
    • 2,5 - 3 su bardağı un
    Yapılışı:


    1. Yumuşamış margarin ile
      pudra şekerini iyice ezin.
    2. Üzerine yumurta, vanilin,
      un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yapın.
    3. Hamuru ikiye ayırın.
      Yarısına bir yemek kaşığı kakao karıştırın.
    4. Her iki hamuruda biraz
      açın ve üst üste koyun. Açmaya devam ederek dikdörtgen şekli verin ve rulo
      yapın.
    5. Buzlukta 20dk. bekletin
      ve ısınmasına izin vermeden ince dilimler halinde kesin.
    6. 175°C’ye ısıtılmış
      fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
    Afiyet
    olsun.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:26