Havuçlu Kek
Bu
kek de yine gelinimiz Aslı'ya ait. Tarifi Emine beder'in . Biz
gittiğimizde yapmış. Çok kek düşkünü olmayan ben bu keke bayıldım.
Sanırım kremasından. Oldukça albenisi olan bir kekti. Aslı'cım ellerine
sağlık. Çok güzel olmuştu.
Malzemeler:
karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar
pişirelim. Kremayı alıp ateşten soğutalım. Margarinini eritmeden ekleyelim.
Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Kekin üzerine sürmeye
hazır.
Afiyet Olsun.
Bu
kek de yine gelinimiz Aslı'ya ait. Tarifi Emine beder'in . Biz
gittiğimizde yapmış. Çok kek düşkünü olmayan ben bu keke bayıldım.
Sanırım kremasından. Oldukça albenisi olan bir kekti. Aslı'cım ellerine
sağlık. Çok güzel olmuştu.
Malzemeler:
- 4 Yumurta
- 3 Su bardağı un
- 2 Su bardağı tozşeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Paket kabartma tozu
- 2 Su bardağı havuç rendesi
- 1 Çay kaşığı tarçın
- 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
- 1 Paket vanilya
- 1 yumurta
- 50 gr. Margarin
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un(tepeleme)
- ½ su bardağu şeker
- 2 paket vanilya
- Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın.
- Havuç rendesini, iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştıralım.
- Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim.
- Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim.
- Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine ve yanlarına krema sürelim.
- Buzdolabında 4-5 saat bekledıikten sonra servis yapalım.
karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar
pişirelim. Kremayı alıp ateşten soğutalım. Margarinini eritmeden ekleyelim.
Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Kekin üzerine sürmeye
hazır.
Afiyet Olsun.