VİŞNELİ-DAMLA ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
Yaklaşık
üç haftadır haftasonları evde misafir olunca, benimde bol bol menü
yayınlama şansım oldu. Fakat bu arada tarif ler birikti. Bunları bu
hafta teker teker yayınlamaya çalışacağım. Önce bu kadar lezzetli
olacağını tahmin etmediğim bu pastadan başlıyayım dedim. O akşam ben
yeme şansım olmamıştı. Ertesi gün bir dilim aldım. Ve ben yaş pastaya
tam not verdim.
Malzemeler;
Kekini ıslamak için:
Yaplışı:
Afiyet olsun.
Yaklaşık
üç haftadır haftasonları evde misafir olunca, benimde bol bol menü
yayınlama şansım oldu. Fakat bu arada tarif ler birikti. Bunları bu
hafta teker teker yayınlamaya çalışacağım. Önce bu kadar lezzetli
olacağını tahmin etmediğim bu pastadan başlıyayım dedim. O akşam ben
yeme şansım olmamıştı. Ertesi gün bir dilim aldım. Ve ben yaş pastaya
tam not verdim.
Malzemeler;
- 1 adet hazır kakaolu
pastaban - 1 adet vanilyalı pasta
kreması - 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı
cekirdeksiz vişne - 1 su bardağı damla
çikolata - yarım su bardağı file
antep fıstığı - 3/4 su bardağı süt ile
hazırlanmış 1 paket kremşanti
Kekini ıslamak için:
- 8-10 çorba kaşığı vişne
suyu
Yaplışı:
- Her iki patayı 4-5 er
kaşık vişne suyu ile ıslatın. - Pasta kremasını 1 su
bardağı süt ve 1 su bardağı vişne suyu ile çırpalım. - Birinci patayı servis
tabağına alalım ve 2-3 kaşık krema ile kaplayalım. Kremanın üzerine vişne
tanelerini dizin, yarım su bardağı çikolata damlalarını vişne tanelerinin
üzerine serpin. - Ikinci patayı üzerine kapatın.
Kalan tüm kremayı üzerine boşaltın ve pastanın üzerinden yanlara doğru kremayı
sürmeye başlayın en son yanlarını düzeltin. - Son olarakta kremşanti,
file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.