Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    KABAK DOLMASI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours KABAK DOLMASI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 16:06

    KABAK DOLMASI



    Bu
    yemeği de annem yaptı. Böyle annelerin bazen evde olmaları çok güzel
    bir şey. Bu hafta yemek ağırlıklı oldu. Annem mutfağa girince bana
    pek mutfağa girme fırsatı olmuyor. İnsallah beğenirsiniz. Bazı
    tariflerimiz annemle birbirimizden farklı olsada yemek tariflerimiz
    genelde aynıdır.


    Malzemeler:(6-8 Kişilik)


    • 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
    • 1 su bardağı pirinç
    • 300 gr kıyma
    • 2 adet orta boy domates
    • 2 tatlı kaşığı salça
    • ½ çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
    • Tuz, Karabiber, nane,
    • sıcak su


    Yapılışı:


    1. Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 3 yada 4'e bölünür oyulup yıkanır.
    2. Pirinç bol suda yıkanır.
    3. Domatesi rendeleyelim. Kabuklarını ayırın
    4. Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı
      salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır.
    5. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
    6. 1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve
      tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar
      sıcak su daha ilave edilir.
    7. Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.


    * Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...

    Afiyet Olsun.

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:28