Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarfileri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlıyabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    BARBUNYA YEMEĞİ

    Paylaş

    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı: 428
    Yaş: 46
    Nerden: İstanbul
    Ruh Haliniz:
    Medeni Durumunuz: Evli
    Meslek: Aşçı
    Kayıt tarihi: 06/04/08

    GMT + 3 Hours BARBUNYA YEMEĞİ

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:05

    BARBUNYA YEMEĞİ

    Malzemeler:


    • 2 su bardağı barbunya + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 adet ortaboy havuç
    • 1 büyük baş soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
    • 1,5 litre sıcak su
    • 1 çay bardağı sıyı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    Yapılışı:


    1. Bir gece önceden barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
    2. 1 litre ık suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın ve barbunyaları geceden bu suyun içinde ıslatın.
    3. Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesi ve havucu temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayalım.
    4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan, patates ve havuçları kavuralım.
    5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
    6. Salçayıda ilave edin.Beraberce 3-4 dakika kadar kavurun.
    7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, doğaranmış sarımsakları ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
    8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
    9. Tencerenin
      kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha
      sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan
      aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz
      fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise
      yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak
      olarak servis edin.

      Afiyet olsun.

      Forum Saati Paz 21 Eyl. 2014, 08:02