Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    KAYSERİ MANTISI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours KAYSERİ MANTISI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 16:03

    KAYSERİ MANTISI

    Ben mantının her türlüsünü
    severim. Mercimek mantı, kayseri mantısı, tepsi mantısı, sosyete
    mantısı, kaşık mantısı, pabuç topu ( eşimin anneannesi yapar)aklınıza
    ne gelirse. Ama yinede kilo açısından çok tehlikeli ben biraz fazla
    kaçırmışım haftasonu. Aman siz öyle yapmayın. Herşey kararında güzel.
    Fazlası zarar.



    Malzemeler:
    6 kişilik


    Hamuru için:



    • 3 su bardağı
      un

    • 1 yumurta
    • 1 tatlı
      kaşığı tuz

    • 1 kahve
      fincanı su

    İçine:


    • 200 gr kıyma
    • 1 adet kuru soğan
    • tuz, karabiber
    Üzerine:


    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 çorba kaşığı salça
    • kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)
    • 8 su bardağı su (haşlamak için)
    • 5 diş sarımsak
    • yarım kilo yoğurt
    Yapılışı:


    1. Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp
      yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim. Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım.
      ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım.)

    2. soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini
      hazırlayalım.

    3. Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar
      dinlendirelim.

    4. daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 cm kareler
      keselim.kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada
      birleşecek şekilde katlayalım.

    5. katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.( eger buzlukta
      saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan
      fırınlayın. Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz. Uzun süre dayanır.) kalan
      hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın.

    6. Suyu tencereye alıp kaynatın.
    7. Kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın.
      Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar. Sizde birtane alıp pişip pişmediğini
      kontrol edin.

    8. Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi
      yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın. Tencerenin altını
      kapatın. Güzelce karıştırın.

    9. Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri
      yoğurtlu olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:30