Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    EKŞİLİ KÖFTE

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours EKŞİLİ KÖFTE

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:57

    EKŞİLİ KÖFTE


    Malzemeler: (4-5 kişilik)



    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı tepeleme un
    • 1 adet yumurta
    • 5-6 su bardağı soğuk su
    • tuz (pişip ılındıktan sonra içine katılacak
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
    Köftesi için:


    • 200 gr kıyma
    • 1 neskafe fincanı pirinç
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    Yapılışı:


    • Köftelik malzemeleri bir kaba koyup güzelce karın ve fındıktan birazca büyük köfteler yapın.
    • Tencerenin içine 6 su bardağı soğuk suyu katın.
    • Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça içine ilave edin.
    • Ayrı
      bir kabın içinde yoğur, un ve yumurtayı çırpın. Yavaş yavaş içine
      köftelerin içinde kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe kadarını
      karıştırarak ilave edin.( eğer hızlı ilave ederseniz; içindeki yumurta
      pişer ve hoş olmayan bir görüntü olur.) Bu karışımı tencerenin içine
      boşaltın.

    • 10-15 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
    • Tuzunu biraz ılındıktan sonra ilave edin.
    • Yağ ve naneyi yakarak servis yapın.

    Afiyet Olsun.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:29