Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    PIRASA YEMEĞİ

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours PIRASA YEMEĞİ

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:55

    PIRASA YEMEĞİ



    Biz pırasa yemeğini pek zeytinyağlı şeklinde yapmayız. Sıcak ve bol limonlusunu tercih ederiz.








    Malzemeler: (4-5 kişilik)


    • 750gr pırasa
    • 2 orta boy havuç
    • 1.5 çay bardağı pirinç
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3-4 çorba kaşığı bitkisel yağ
    • 1.5 su bardağı sıcak su




















    Yapılışı:


    1. Pırasaları 5-6 mm kalınlığında doğrayın ve suda 5 dk
      bekletin.

    2. Havuçların dışını kazıyın ve 2-3 mm kalınlığında doğrayın ve
      onuda kararmaması için biraz su dolu bir kabın içine alın.

    3. Tencereye yağı ilave edin. Havuçları sudan süzüp 2-3 dk
      kadar yağda orta hararetli ateşte kavurun.

    4. Daha sonra pırasalarında suyunu süzüp tencereye ilave edin.
      Ve hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin. Bu şekilde
      kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

    5. Bu arada pirinçleri ayıklayın ve yıkayıp suyunu süzün.
    6. Pırasalar saldığı suyu çekince pirincini, tuzunu ve sıcak
      suyunu ilave edin ve yemek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin( eğer
      suyunu çektiğinde havuçlar daha diri ise 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edip
      pişirin.)

    7. Limon eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz.















    Afiyet Olsun.




    *** Bu yemek zeytin yağlı pırasa değildir. Zeytinyağlının
    içinde salça olmaz ve zeytinyağı ile yapılır ve içinde azıcıcık şeker olur.


    *** Ayrıca pıara yemeğini kıymalıda yapabilirsiniz. O
    zamana havuçlardan önce 150gr kıymayı kavurun ve daha sonra diğer aşamalara
    sırasıyla devam edin. Biz böylesini tercih ediyoruz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:28