Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    ETLİ YAPRAK SARMASI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours ETLİ YAPRAK SARMASI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 15:55

    ETLİ YAPRAK SARMASI





    Malzemeler:



    • 350 gr salamura veya taze asma yaprağı
    • 1 büyük boy kuru soğan
    • 250 gr dana kıyma
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin (tercihe
      bağlı,olmasada olur. Ben lezzetini arttırdığını düşündüğüm için katıyorum)

    • 2 tatlı kaşığı domates salçası
    • 2 tatlı kaşığı biber salçası
    • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber



















    Sos için :


    • Yoğurt, sarımsak


    Yapılışı:






    1. Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika
      kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.

    2. Soğanı yemeklikten
      ince doğrayınız.
      Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı
      domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.

    3. Etli yaprak sarması zeytinyağlıya nazaran geleneksel olarak daha ufak sarılır.
      Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız
      dolmaları muntazaman yerleştiriniz.

    4. Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları 3 çorba kaşığı
      sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber ve toz
      kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş
      sarmaların üzerine dökünüz.

    5. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak
      koymayı ihmal etmeyiniz.

    6. Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa
      sıcak su ilave edebilirsiniz.


    7. Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.






    Afiyet Olsun.

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:29