Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarfileri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlıyabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    FIRIN POŞETİNDE TAVUK

    Paylaş

    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı: 428
    Yaş: 46
    Nerden: İstanbul
    Ruh Haliniz:
    Medeni Durumunuz: Evli
    Meslek: Aşçı
    Kayıt tarihi: 06/04/08

    GMT + 3 Hours FIRIN POŞETİNDE TAVUK

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 09 Nis. 2008, 14:54

    FIRIN POŞETİNDE TAVUK




    Malemeler:


    (6 Kişilik)


    • 1 adet orta boy bütün tavuk
    • 5-6 adet ufak patates
    • 1 adet fırın poşeti
    • 1 tatlı kaşığı un



    Sosu:


    • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1-1.5 çay bardağı soğuk su
    • İsteğe bağlı tuz.






    Yapılışı:


    1. Tavuğu ocakta önce üteleyin ve güzelce yıkayıp temizleyin.
    2. Patateslerin kabuklarını soyup,yıkayın ve ikiye yada üçe bölün.
    3. Sosun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırıp bütün tavuğan her yerine güzelce bulayın.
    4. Patetesleri de bu soslu kabın içine atın ve onlarıda bu sosla harmanlayın.
    5. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye getirin.
    6. Fırın poşetinin içine unu boşaltın ve poşetin iç kısmının her yerine bulaşmasını sağlayın.
    7. Tavuğu bacakları üste gelecek şekilde poşetin içerisine yerleştirin. Patatesleride etrafına yerleştirin.
    8. Poşetin telini sıkıca kapatın. Poşetin üst kısmında iğneyle 6-8 adet delik açın.
    9. Fırınımızı
      önceden kızdırmıştık. Kızgın 200 derece fırında önce 50 dakika
      fırınlayın. Daha sonrada 10 dakika 150 derece de fırınlayın. (tavuğun
      büyüklüğüne göre bu pişme süreleri değişebilir. Siz yinede kontrollü
      fırınlayın tavuğunuzu)

    10. Sıcak olarak servis yapın.



    Afiyet olsun.

      Forum Saati Ptsi 24 Kas. 2014, 23:06