Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    GÜVEÇ tarifi

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : GÜVEÇ tarifi Simarik
    Puanlar : 11745
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GÜVEÇ tarifi Empty GÜVEÇ tarifi

    Mesaj  Oktay Usta Çarş. 09 Nis. 2008, 15:48

    GÜVEÇ



    GÜVEÇ tarifi Sebzeli_gve_1

    Uzun zaman oldu biliyorum.Siteye bir şeyler ilave edemedim. Fakat
    bayramdan bu yana bir türlü toparlanamadık. Çocukların ya biri hasta
    oluyor yada her ikisi . Tam onlar iyi oluyorlar derken ben artık
    koşturmacaya dayanamamış oluyorum arkalarından sıra bana geliyor. Bu
    döngü 3-4 haftadır böyle. Tam iyilerdi Mert 4 diş birden çıkarmaya
    başladı . İşimiz bu aralar zor. Ama aklım hep sitede . Sonunda bugün
    işlerimi biraz toparladım. Çocuklarda uykuda olunca kendime biraz vakit
    ayırabildim. Bugün ki tarif Fatoş teyzem ile Tefik enişteme ait. Eşim
    sebzeli yada türlü çok tercih etmez. Fakat Rukiye annemlere
    gittiğimizde teyzem ve eniştem türlü yapmışlardı. Onlar tencerede
    yapmışlar. Emel bunu güveçte yaparsan parmaklarını yersin dediler. O
    gün bugün bizim evde etli yada etsiz yapılır ve sevilerek yenilir oldu.
    Bende bu yemeği lezzetinden emin bir şekilde evde ve misafirlere
    yapıyorum. Bence sizlerde bir deneyin.

    SEBZELİ-ETLİ
    GÜVEÇ



    Malzemeler;




    • yarım kilo dana kuşbaşı


    • 2 adet patlıcan


    • 2 adet kabak


    • 2 adet patates


    • 4 adet domates


    • 4 adet yeşil biber


    • 1 baş sarımsak


    • 2 baş orta boy soğan


    • 1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)


    • 1 çorba kaşığı salça (silme)


    • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz


    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber


    • 1 çay kaşığı kimyon


    • 1 çay kaşığı toz karabiber


    • 1 su bardağı soğuk su





    Yapılışı:




    1. Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika
      pişirelim. Suyunu süzelim.

    2. Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik
      doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine
      yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı
      yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde
      doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e
      doğrayalım.


    3. Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.


    4. Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları
      yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve
      karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir
      kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan
      yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın.
      Kalan tuzu ilave edin.

    5. 1
      su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını
      kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk)
      sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde
      45-50 dakika pişirin. Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak
      olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur.



      Afiyet olsun.

      Not: tencereniz en az 7-8 lt olsun. Sebzelerde suyunu saldığı için suyu
      taşabilir. Yaşanmış bir tecrübedir.


      Forum Saati Salı 19 Mart 2024, 11:27