DONDURMAYA VE PASTAYA BAYILANLAR İÇİN
GEVREKLİ DONDURMALI PASTA:
1 su b. süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay b. tozşeker
yarım kg dondurma
üzeri için:
1 çay b. fındık
1 çorba k. kakao
HAZIRLANIŞI:
Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin
ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın.2OO gr.mısır gevreğini,
ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin.
Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan
ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın.
Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin.Ertesi gün dondurmaları
üzerine yerleştirin ve kakao serpin. İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha
sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz.
GEVREKLİ DONDURMALI PASTA:
1 su b. süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay b. tozşeker
yarım kg dondurma
üzeri için:
1 çay b. fındık
1 çorba k. kakao
HAZIRLANIŞI:
Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın,çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin
ve tekrar karıştırın,içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın.2OO gr.mısır gevreğini,
ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin.
Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan
ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın.
Haırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin.Ertesi gün dondurmaları
üzerine yerleştirin ve kakao serpin. İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha
sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz.