Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    Zeytinyağlı Enginar Dolması

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : Zeytinyağlı Enginar Dolması Simarik
    Puanlar : 11763
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    Zeytinyağlı Enginar Dolması Empty Zeytinyağlı Enginar Dolması

    Mesaj  Oktay Usta Salı 08 Nis. 2008, 19:22


    Zeytinyağlı Enginar Dolması



    Zeytinyağlı Enginar Dolması Zeytinya_25F0l_25FD%20Enginar%20Dolmas_25FD-B
    Malzemeler

    8 adet enginar

    1 su bardağı pirinç

    3 adet kuru soğan

    2 yemek kaşığı kuş üzümü

    Yarım demet dereotu

    3 adet kesme şeker

    2 çay bardağı zeytinyağı

    1 adet limonun suyu

    2 çay kaşığı yenibahar

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz


    Yemeğin Tarifi

    Pirinci ılık suda bekletin.

    Kuş üzümünü ılık suda bekletin.

    Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin.

    Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında
    pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz,
    şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak
    su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin.
    Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı
    üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 çay bardağı
    zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan
    sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 20:23