Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Zeytinyağlı Enginar Dolması

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Zeytinyağlı Enginar Dolması

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 19:22


    Zeytinyağlı Enginar Dolması




    Malzemeler

    8 adet enginar

    1 su bardağı pirinç

    3 adet kuru soğan

    2 yemek kaşığı kuş üzümü

    Yarım demet dereotu

    3 adet kesme şeker

    2 çay bardağı zeytinyağı

    1 adet limonun suyu

    2 çay kaşığı yenibahar

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz


    Yemeğin Tarifi

    Pirinci ılık suda bekletin.

    Kuş üzümünü ılık suda bekletin.

    Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin.

    Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında
    pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz,
    şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak
    su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin.
    Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı
    üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 çay bardağı
    zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan
    sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:58