Favalı Enginar
Malzemeler
6 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Fava İçin;
1 bardak taze bakla içi
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuz
Yemeğin Tarifi
Tencereye soğanı bütün olarak koyun. Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve
tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice
pişirin.
Baklaları arada sırada kontrol edin. Azar azar sıcak su ekleyin.
Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın.
Çiçeklerini iyice ayıklayın. Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp,
limonlu suyun içinde bekletin.
Zeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın. Su, şeker, limon suyu ve
tuzu ekleyin. Enginarları içine atın. Soğanı bütün olarak ilave edin.
60 dakika kısık ateşte pişirin. Enginarın ve baklaların içindeki bütün
soğanları çıkarın.
Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin. Püre haline
getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin. Servis
yaparken, dereotuyla süsleyin.[/b]
Malzemeler
6 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Fava İçin;
1 bardak taze bakla içi
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuz
Yemeğin Tarifi
Tencereye soğanı bütün olarak koyun. Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve
tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice
pişirin.
Baklaları arada sırada kontrol edin. Azar azar sıcak su ekleyin.
Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın.
Çiçeklerini iyice ayıklayın. Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp,
limonlu suyun içinde bekletin.
Zeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın. Su, şeker, limon suyu ve
tuzu ekleyin. Enginarları içine atın. Soğanı bütün olarak ilave edin.
60 dakika kısık ateşte pişirin. Enginarın ve baklaların içindeki bütün
soğanları çıkarın.
Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin. Püre haline
getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin. Servis
yaparken, dereotuyla süsleyin.[/b]