Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    AĞZI AÇIK POĞAÇA

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7276
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours AĞZI AÇIK POĞAÇA

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 19:01

    AĞZI AÇIK POĞAÇA


    MALZEMELER:

    150 gr. margarin
    1 çay b.sıvıyağ
    1 çay b. yoğurt
    1 çay k. mahlep
    1 çay k.tuz
    1 p. kabartma tozu
    1 yumurta sarısı
    alabildiği kadar un
    içi için:
    2 patates
    100 gr peynir
    1 tutam maydanoz
    3 sap yeşil soğan
    1 yumurta akı
    tuz,karabiber
    HAZIRLANIŞI:
    Önce karıştırma kabına yumuşatılmış

    margarini sıvıyağı,mahlepi ve yoğurdu

    alın. elinizle iyice karıştırdıktan sonra

    üzerine tuz,kabartma tozu ve alabildiği

    kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda
    bir poğaça hamuru elde edin.İçi için

    patatesleri ezin.içine yumurta akını,peyniri,

    doğranmış maydanoz ve soğanı,tuz ve

    karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle
    parçalar kopartıp açın.Ortasına içten

    koyup küçük bir pide şeklinde kapatın.

    Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan

    sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını
    sürün.isterseniz çörek otu da serpebilirsiniz.

    180 derecede kızarana kadar pişirin.ilk

    sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin. ağızda
    dağılan nefis bir hamur işi..

      Forum Saati Paz 18 Şub. 2018, 04:34