KAYMAKLI POĞAÇA
KAYMAKLI POĞAÇA:
250 gr kaymak
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
1 yumurta
125 gr. margarin
1 p. kuru maya
2 çorba k. tozşeker
1 çorba k. tuz
alabildiği kadar un
İçi için:
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alın.
Üzerine 1 çay bardağı ılık su ekleyip
mayayı eritin.
Üzerine yumurta sarısını ,125 gr.margarin
ve bir miktar un ekleyip karıştırın.
Üzerine sıvıyağ,ve 250 gr.kaymak ilave edin.
Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde
edin.
Hamuru bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle açın.Ortasına kaşar peynir rendesi
ekleyip bir ucudan kapatın.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
KAYMAKLI POĞAÇA:
250 gr kaymak
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
1 yumurta
125 gr. margarin
1 p. kuru maya
2 çorba k. tozşeker
1 çorba k. tuz
alabildiği kadar un
İçi için:
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alın.
Üzerine 1 çay bardağı ılık su ekleyip
mayayı eritin.
Üzerine yumurta sarısını ,125 gr.margarin
ve bir miktar un ekleyip karıştırın.
Üzerine sıvıyağ,ve 250 gr.kaymak ilave edin.
Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde
edin.
Hamuru bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle açın.Ortasına kaşar peynir rendesi
ekleyip bir ucudan kapatın.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.