Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 175 gr. tereyağı
- 3 çorba kaşığı bal
- 350 gr. yulaf ezmesi
- 50 gr. fındık
- 50 gr. ceviz
- 125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği
Şeker
ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız
şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş
fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini
yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm
olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı
renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.